Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ & ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

Οι αρχαίοι έλληνες επινόησαν τις αθλοπαιδίες τις οποίες ανήγαγαν σε αγωνίσματα. Θεωρούσαν ότι η σωματική υγεία έπρεπε να συμβαδίζει με τη πνευματική υγεία για να υπάρχει ισορροπία. Οι νέοι γυμνάζονταν γυμνοί (εξ ου και τα γυμνάσια) αλείφοντας το σώμα τους με λάδι και άμμο. Ο αλείπτης ήταν ένα από τα τρία πρόσωπα που συνέβαλαν στη προγύμναση και προετοιμασία των αθλητών. Πριν & μετά τους αγώνα, ο αλείπτης άλειφε με λάδι τον αθλητή κάνοντας του μαλάξεις για να είναι οι μύες του ελαστικοί και να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αλλά και μετά για την αποθεραπεία του. Σύμφωνα με τα αρχαία κείμενα, η λέξη αλείπτης γρήγορα ταυτίστηκε με αυτή του προπονητή, του ανθρώπου που ενθαρρύνει αλλά και του δασκάλου.

Σκοπός μας είναι το ιδεώδες πίσω από την ιστορία του ονόματος «Aliptirion» να συνεχίσει να υπάρχει και να ενσωματωθεί στον σημερινό τρόπο ζωής. Να βοηθήσουμε τους θεραπευόμενους μας να αγαπήσουν τον εαυτό τους, το σώμα, την υγεία και το πνεύμα τους.

Όραμα μας είναι να συνεχίσουμε να θεραπεύουμε και να εξελισσόμαστε, κατακτώντας νέες γνώσεις και ταυτόχρονα να γινόμαστε μέρος της ίασης αλλά και της προσπάθειας όσων μας εμπιστεύονται να κατακτήσουν τη καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.